Yayınlanma tarihi: Nis 27, 2023

SANAYİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DUYURU

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDEN YER TALEP FORMU

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDEN YER TALEP FORMU'nu 

Aşağıdaki linki tıklayarak tüzel kişi ve gerçek kişi forumlarını indirebilirsiniz.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Nis 26, 2023

SANAYİ DAİRESİ’NE YAPILACAK MÜRACAATLAR HK.

VADİLİ KÜÇÜK ESNAF SANAYİ BÖLGESİ’NDE BULUNAN 2 ADET BOŞ PARSEL İÇİN SANAYİ DAİRESİ’NE YAPILACAK MÜRACAATLAR HK.

VADİLİ KÜÇÜK ESNAF SANAYİ BÖLGESİ’NDE BULUNAN 2 ADET BOŞ PARSEL İÇİN SANAYİ DAİRESİ’NE YAPILACAK MÜRACAATLAR HK.
25 Ekim 2022 tarihinde resmi gazetede yayınlanmak suretiyle yürürlüğe giren 20/2022 Sayılı Organize
Sanayi Bölgeleri Yasası çerçevesinde, Vadili Küçük Esnaf Sanayi Bölgesi’nde bulunan 2 adet boş parsel
için, Beyaz Eşya Tamiri ve Elektrik İşleri ile Oto İşleri faaliyetinde bulunacak gerçek veya tüzel
kişilerden 27.04.2023 tarihinden 11.05.2023 tarihine kadar müracaat kabul edilecektir. Müracaatlar,
Sanayi Dairesi’nin düzenlediği ve Sanayi Dairesi’nden temin edilecek formlar doldurularak Sanayi
Dairesine yapılacaktır.

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ
SANAYİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eki 4, 2022

Amcaoğlu, katıldığı bir televizyon programında vurguladı: "Enerji Dairesi ve Enerji Üst Kurulu oluşturuluyor".

Enerji Dairesi ve Enerji Üst Kurulu oluşturuluyor.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ağu 9, 2022

Amcaoğlu açıkladı: Euro Diesel ve Gaz yağında indirim

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Euro Diesel ve gaz yağı fiyatlarında indirim yapılacağını açıkladı.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ağu 8, 2022

Amcaoğlu, Erenköy Direnişi’nin yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında vurguladı:

“Büyük Türk ulusu için Çanakkale Zaferi neyse, bizler için de Erenköy Direnişi odur”

Devamını oku
1345678910Last

«Şubat 2021»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25
BaşbakArıklı  Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk kabul etti.

BaşbakArıklı Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk kabul etti.

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Arıklı  Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk kabul etti.

Devamını oku
26
Arıklı Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitleri Birliği’yi kabul etti

Arıklı Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitleri Birliği’yi kabul etti

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Arıklı Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitleri Birliği’yi kabul etti

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Baknı Arıklı KTEMB’yi temsilen Birlik Başkanı Bora Karaçam ve İdare Amiri Osman Asilzade’den oluşan heyeti kabul etti.Ekonomi ve Enerji Bakanlığında gerçekleşen ziyarette Birlik Başkanı Karaçam, birliğin yürüttüğü faaliyetler ve üye firmalarla ilgili bilgilendirme yaptı.Karaçam ayrıca Covid-19 nedeniyle dairelerdeki yoğunluğu azaltmak için tesisatlara elektrik bağlanması aşamasında gerekli olan çeşitli evrakları Kıb-Tek’e fiziki dosyalarla ulaştırılmak yerine, tüketicilerin de dosyalarını online olarak takip edebileceği Kıb-Tek ile birlik arasında elektronik veri transferine olanak sağlayacak birtakım düzenlemelerin yapılmasıyla ilgili taleplerini iletti.

Devamını oku
2728293031
12
ARIKLI’DAN TAŞEL’E YAPTIRIM

ARIKLI’DAN TAŞEL’E YAPTIRIM

ARIKLI’DAN TAŞEL’E YAPTIRIM           

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı,tüm ikazlara rağmen yedi çalışanı işten durduran Taşel’e yaptırım kararı aldı.Konu ile ilgili açıklama yapan Bakan Erhan Arıklı %33 hissesi kamuya ait olan Taşel yönetimi tüm ikazlarımıza rağmen işçi çıkarmış ve yedi aileyi açlığa mahkum etmiştir.Taşel Bakanlığımıza bağlı bir kuruluştur.Bu işçiler işlerine dönünceye kadar Taşel ile ilgili bütün işlemler durdurulmuş ve Maliye Bakanlığına Taşel LTD’in geriye dönük bütün defterlerinin incelenmesi için yazı yazılmıştır.

Devamını oku
34567
89
SPOR DAİRESİ GENEL YÖNETİM KURULU TOPLANDI

SPOR DAİRESİ GENEL YÖNETİM KURULU TOPLANDI

SPOR DAİRESİ GENEL YÖNETİM KURULU TOPLANDI

  Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu,Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın da katılımıyla toplandı.Yönetim kurulu başkanı Mete Topçu ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda gündemdeki konular değerlendirilerek 2021 projeleri görüşüldü.  

Devamını oku
101112
ARIKLI SANAYİ ODASI TEMSİLCİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ.

ARIKLI SANAYİ ODASI TEMSİLCİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ.

ARIKLI SANAYİ ODASI TEMSİLCİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ. 

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı Sanayi Odası Yetkilileri ile bir araya geldi. Toplantıda sanayicilerin sorunları ve fonlar ile ilgili görüşler değerlendirildi.

Yapılan görüşmede Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk piyasayı ucuzlatmaya destek verme arzusunda olduklarını fakat bunun yöntemi konusunda karşılıklı anlaşılması gerektiğini vurguladı.Avunduk fonları  düşürerek hayatı ucuzlatmanın doğru bir yaklaşım olmadığının da altını çizdi. Elektrik ve girdi maliyetleri ,ekonomimizin küçük oluşu ölçek sorunumuz temel sıkıntılarımız arasındadır diyen Avunduk unutulmasın ki ülkede sanayicilerin ve üretimin olmaması  rekabeti azaltarak fiyatların artmasına sebep olur dedi..Avunduk sanayicilerin pandemi sürecinde çok sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek bazı ürünleri paramızla bulamadık tırlarımız getiremedik ama burada gördüğünüz bu üreticiler üretime devam ederek halkımızın ana ihtiyaçlarını giderdiler dedi.

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Arıklı ise “Üretiminden kopuk toplum kendi ayakları üzerinde duramaz” diyerek “siyasete girmeden öncede sonrada benim duruşum bu yöndedir” dedi. Arıklı; “Hepimizin bildiği gibi sizler istihdam yapan vergi veren iş insanlarısınız ve desteklenmesi gereken en önemli sektörsünüz” diyerek  inancının sonsuz olduğunu belirtti.Sanayiciler ve üretenler ile ilgili işbirliğimiz artarak devam edecektir diyen Arıklı sanayicilerin gereksiz telaşa kapıldıklarını fon konusunda geniş çaplı bir çalışma başlattıklarını söyledi.Arıklı; “Şunuda bilmenizi isterim ki bu çalışma sizlerin zararına olmayacak çalışmalardır ,üretimden kopan dışa bağımlı bir toplum yaratmak amacımız olamaz,rahat olunuz  ama sizden ricam piyasanın ucuzatılması konusunda bizimle işbirliği yaparak var olan çalışmalarınızı arttırınız” dedi.

Arıklı Güvercinlikte ihracata dayalı bir organize sanayi altyapısını kurmak için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyleyerek mevcut Sanayi Bölgelerinin de altyapısını güçlendirmek için Türkiyeden kaynak aradıklarını söyledi.

Devamını oku
1314
1516
Arıklı kredi kefalet merkez kooperatifi başkanı Kemal Altuncuoğlu ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Arıklı kredi kefalet merkez kooperatifi başkanı Kemal Altuncuoğlu ile ortak basın toplantısı düzenledi.

KREDİ KEFALET MERKEZ KOOPERATİFİ 6 AY TAKSİT ÖTELEMESİ YAPTI

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı kredi kefalet merkez kooperatifi başkanı Kemal Altuncuoğlu ile ortak basın toplantısı düzenledi. Yapılan basın toplantısında  kredi kefalet merkez kooperatifi’nden kullanılan kredilerin altı ay ileri tarihe ötelendiği duyuruldu.

Devamını oku
1718192021
İSLAM DAYANIŞMA OYUNLARINA KATILIM İÇİN TALEPTE BULUNULDU

İSLAM DAYANIŞMA OYUNLARINA KATILIM İÇİN TALEPTE BULUNULDU

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı 4 yılda bir düzenlenen geniş kapsamlı bir spor  organizasyon olan İslami Dayanışma Oyunlarına “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ” olarak katılabilmemiz için Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan talepte bulundu.

Devamını oku
22232425
ARIKLI, GÜVENLİK KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI’NI ZİYARET ETTİ

ARIKLI, GÜVENLİK KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI’NI ZİYARET ETTİ

ARIKLI, GÜVENLİK KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI’NI ZİYARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu’nu makamında ziyaret etti.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı şeref defterini imzalayan Bakan Arıklı, ardından Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu ile baş başa görüştü.

Devamını oku
26
ARIKLI, ORTAKÖY SPOR KULÜBÜ’NÜ KABUL ETTİ

ARIKLI, ORTAKÖY SPOR KULÜBÜ’NÜ KABUL ETTİ

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı Ortaköy Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Gerçekleşen ziyarette Ortaköy Spor Kulübü Başkanı Mengü Kont ve Asbaşkan Cengiz Tuğcan bugüne dek yapılan çalışmalarla ilgili sunum yaparak, hedeflenen projeler hakkında  Bakan Arıklı’yı bilgilendirdi.

Arıklı: “Yapacağınız çalışmalara elimizden geldiğince desteğe hazırız”

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ise  Ortaköy Spor kulubünün ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek kulubün özellikle son dönemde yaptığı çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirtti.Spordan gelen bir kişi olduğunu belirten Arıklı ülke sporunun içinde bulunduğu sıkıntıları en iyi bilenlerden birisi olduğunu söyledi.Yapılacak her türlü proje ve talebler titizlikle incelenerek değerlendireceğini söyleyen Arıklı ihtiyaç duyulduğu herzaman kulüplerin yanında olunacağını söyledi. Görüşme sonrasında Ortaköy Spor Kulubü  Başkanı Mengü Kont kulüp adına Bakan Arıklı’ya hediyesini takdim etti.

Devamını oku
2728
12345
Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan beraberindeki geniş bir heyetle birlikte  çalışma ziyareti için bugün ülkemize geliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan beraberindeki geniş bir heyetle birlikte çalışma ziyareti için bugün ülkemize geliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan beraberindeki geniş bir heyetle birlikte  çalışma ziyareti için yarın ülkemize geliyor.Yapılacak olan toplantılarda önemli açıklamalar da bulunulacaktır.

Devamını oku
67
ARIKLI:TÜM FEDAKAR ANNELERİMİZİN, KADINLARIMIZIN '8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NÜ KUTLUYORUM

ARIKLI:TÜM FEDAKAR ANNELERİMİZİN, KADINLARIMIZIN '8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NÜ KUTLUYORUM

ARIKLI:TÜM FEDAKAR ANNELERİMİZİN, KADINLARIMIZIN '8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NÜ KUTLUYORUM

8 Mart, kahramanlığı ve duyarlılığı ,varlıklarıyla fedakarlığı temsil eden, sevgi  ve sonsuz  merhamet timsali kadınlarımızın gurur günüdür. Kadınlar, toplumsal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz parçası, toplumun en küçük birimini oluşturan ailenin temel unsurudur.

Devamını oku