Arıklı, Kıb-tek’teki yolsuzluklarla ilgili açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı iddialarına yanıt verdi.

Arıklı, Kıb-tek’teki yolsuzluklarla ilgili açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı iddialarına yanıt verdi.

“ÇAMUR ATMAYA ÇALIŞIYORLAR”

“ORTADA SAYIŞTAY RAPORLARI VAR”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, katıldığı bir programda gündemi değerlendirdi.Arıklı, Kıb-tek’teki yolsuzluklarla ilgili açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı iddialarına yanıt verdi,  “ortada sayıştay raporları var” dedi.

Kıb-tek’teki vurguna kol kanat germeye çalışanların olduğuna dikkat çeken Erhan Arıklı, sayıştay raporlarına işaret ederek “biz raporları polise verdik onlarda başsavcılığa iletti. Yapabileceğimiz bir şey kalmadı çünkü 2010’dan beri sayıştay dosyaları bekliyor…” şeklinde konuştu.

Kıb-tek ile ilgili yaptığı açıklamaların Yeniden Doğuş Partisi (YDP) kurultayına yönelik çalışmalar olduğu iddialarına da yanıt veren Arıklı, “Çamur atmaya çalışıyorlar ama tutmaz. Ucu nereye dokunursa dokunsun sonuna kadar gideceğim. Meclis’e girdiğim yıllardan beridir Kıb-tek’le ilgili çalışıyorum. 2010’dan beri süre gelen bir süreçtir, yeni başlamadı.” İfadelerini kullandı.

ARIKLI’DAN EL-SEN’E YANIT

Elsen grevinde kullanılan söylemlere de yanıt veren Arıklı, “beni ihaleyi iptal ederek Kıb-Tek’i zarara uğratmakla suçluyorlar. 38 dolarlık ihaleyi iptal edip 34 dolardan acil ihtiyaç kapsamındaki akaryakıtı aldık ve kurumu kara geçirdik. Bu sivri-zekalı arkadaşların matematik bilgisinin bu kadar yüksek olmasından gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

4 dolar ucuza alıp kurumu zarara soktun diyerek kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduklarına dikkat çeken Arıklı, “EL-SEN, ona destek verenler ve muhalefet parti, 2019 da yapılan ihaleyi göz önünde bulundurmuyorlar. Bir milyon 104 bin dolar zarar etmişler. 34 dolar keşif bedeli çıkan bir ihalede nasıl oldu da 38 dolara çıktınız?” diye sordu.

“BAKANLIĞIN ELEKTRİĞİ KESİLDİ, ARIZA VAR DEDİ UTANMAZLAR”

Bakanlığın elektriğinin kesilmesi konusunda da düşünceleri paylaşan Erhan Arıklı, “Arıza var dedi utanmazlar… Vatandaş burnundan soluyor. Kilowat başına 119 kuruşa elektrik ücreti gelmiş. Bu vatandaş bu faturaları nasıl ödeyecek? Birde beni elektriğe zam yapmayarak kurumu zarara uğratmakla suçluyorlar” dedi.

“CTP KENDİ YAPTIKLARININ FATURASINI BİZE KESMEYE ÇALIŞIYOR”

Erhan Arıklı sözlerine şöyle devam etti;

“Bugün eylem yapanların elinde gördüm pankartları. AKSA’nın sözleşmesini uzatan kimdir? Kim 3.70 Cent’e çıkardı. Söyleyeyim,  CTP zamanında çıkarıldı. Şimdi de kendi yaptıklarının faturasını bize kesmeye çalışıyorlar, bu nasıl pişkinliktir?”dedi.

KKTC Başbakan Yardımcılığı

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı

Basın Bürosu

Print
Yayınlanma tarihi: Nis 5, 2021,
Haber Kategorisi: 2021,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567