ARIKLI EKOAVRASYA VE AYSİAD'I KABUL ETTİ.

ARIKLI EKOAVRASYA VE AYSİAD'I KABUL ETTİ.

Ülkede bulunan Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) heyeti ve Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AYSİAD), bugün KKTC Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ile bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesine katkı sunacak bir toplantı gerçekleştirdi.

 

Arıklı: Tarihi anlaşmalara imza attık

Bakan Arıklı toplantıda yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra iki devletli politikayı yürürlüğe koyduk ve güçlü bir ekonomik devlet stratejisinde çalışmalarla ilerliyoruz. Bunlardan bir tanesi Türkiye Ticaret bakanı ile imzalanan Kıyı Ticaret Antlaşması’dır. Bu ekonomik entegrasyona yol açabilecek en önemli eylem planıdır. KKTC’de ürütülen tüm malları Türkiye’de ve Türkiye ile anlaşmalı olan ülkelere ürünlerimiz aynı haklarla satma hakkına sahibiz. Bu durumda üretmek  ve ürettiğimizi satma pozisyonundayız..  Sanayi Bakanı ile de bir anlaşma yaptık. Güvercinlik Organize Sanayi Bölgesi’nde mükemmel bir organize sanayi bölgesi kuruyoruz. Türkiye’deki iş insanlarının da yatırım yapabileceği  174 fabrika küçük ölçekli temellerini atmak için hazırlıklar yapıyoruz” dedi.

 

Deniz: Arıklı ile sıkı işbirliğimiz var

Toplantıda hazır bulunan KTTO Başkanı Turgay Deniz ise ,”Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Erhan Arıklı ile çalışmalar ile iletişim halindeyiz.  Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın da en çok önem verdiği Anavatan Türkiye ile ticari ilişkilerimizin gelişmesi, geliştirilmesi yönündedir. Bu konuda önemli gayretler göstermektedir. Ticarette de ortaklıklar yapmanın amacı büyük önem taşımaktadır. Yapılan ortaklık sonucunda teşviklendirilmesini ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Avrasya Ekonomik İşler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ve  Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AYSİAD) Başkanı Mahmut Catlık ise şunları söyledi;

“Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasındaki iyi niyet ve dostluk ortamının gelişmesine katkı sağlamak ve bu bağlamda kamuoyu oluşturmak amacıyla, EkoAvrasya ve AYSİAD tarafından ortaklaşa planlanan 3 günlük çalışma kapsamında özellikle Türkiye ve KKTC arasında sosyal ve kültürel, ekonomik ilişkilere nasıl imkanlar sunabiliriz amacındayız.  Ticari iş birliği imkanları arasında Dış ticaret hacmine nasıl katkı sunabiliriz…. ''Türkiye-KKTC Ekonomik İşbirliği İmkânları'' başlıklı program, 30 iş insanın katılımıyla gerçekleşecektir. 01-03 Ekim 2021 tarihleri arasında KKTC’de icra edilecektir. İlgili kişi ve kurumlar ile bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesine katkı  sunacak toplantılar gerçekleştirmeyi ve KKTC’de faaliyet yürüten iş insanları ile fikir alışverişinde bulunmayı düşünmekteyiz. Ülke hacmine nasıl katkı sunabiliriz,  iki ülkenin mevcut potansiyeli ulusal arenaya   nasıl taşıyabiliriz? sorularına istişareler ile cevap arayacağız. Sürdürülebilir bir projeye yönelmesi adına nasıl bir rota belirlemek için çabalayacağız. KKTC’deki yatırımcılarımızı Ankara’da da ağırlamak isteriz. EkoAvrasya ve AYSİAD arasında yapılan antlaşmayı önemsiyoruz. Ticaret Odası ile istişarelerde bulunduk. İlerleyen günlerde yine toplantılar yapılacak, özellikle Arap ülkelerinden gelecek olan yatırımcıları ağırlayacağız.

 

KKTC Başbakan Yardımcılığı

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı

Basın Bürosu

Print
Yayınlanma tarihi: Eki 1, 2021,
Haber Kategorisi: 2021,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345