Ekonomi ve Enerji Bakanı Amcaoğlu, Türkiye’de düzenlenen “Sanayide Yeşil Dönüşüm: Sıfır Atık ve Döngüsel Ekonomi Perspektifi” Bakanlar Oturumu’na katıldı

Ekonomi ve Enerji Bakanı Amcaoğlu, Türkiye’de düzenlenen “Sanayide Yeşil Dönüşüm: Sıfır Atık ve Döngüsel Ekonomi Perspektifi” Bakanlar Oturumu’na katıldı

Ekonomi ve Enerji Bakanı Amcaoğlu, Türkiye’de düzenlenen “Sanayide Yeşil Dönüşüm: Sıfır Atık ve Döngüsel Ekonomi Perspektifi” Bakanlar Oturumu’na katıldı

“Türkiye ile et ve tırnak misali

çalışmalarımıza devam edeceğiz”

 

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Türkiye’de düzenlenen “Sanayide Yeşil Dönüşüm: Sıfır Atık ve Döngüsel Ekonomi Perspektifi” Bakanlar Oturumu’na katıldı. Amcaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti ile et ve tırnak misali çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

KKTC’ye dönüşü sonrası, bakanlık basın bürosu aracılığı ile, katıldığı Bakanlar Oturumu hakkında bilgi veren Amcaoğlu, “yeşil dönüşümün yalnızca çevresel bir yaklaşım olarak değerlendirilmemesi gerektiğini; sanayi, teknoloji ve ekonomi politikalarının da bu süreç doğrultusunda şekillendiğini toplantıda katılımcılara anlattık” dedi.

Amcaoğlu toplantıda, Kuzey Kıbrıs’ın yenilenebilir enerji alanındaki potansiyeline dikkat çektiklerini, yılda yaklaşık 330 gün güneş alan KKTC’nin bölgesel enerji projelerinde daha etkin rol üstlenebilecek bir konumda bulunduğunu söylediklerini belirtti.

Amcaoğlu, “KKTC’nin sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğünü anlattık. Doğal kaynakların verimli kullanılması, çevresel etkilerin azaltılması ve temiz teknolojilerin yaygınlaştırılmasının önceliklerimiz arasında yer aldığını söyledi” diyen Amcaoğlu şöyle devam etti:

“Kuzey Kıbrıs’ın sahip olduğu iklim koşulları yenilenebilir enerji yatırımları için önemli fırsatlar sunuyor. Özellikle güneş enerjisi alanında ciddi bir potansiyel söz konusudur. Sanayi politikaları ile iklim hedeflerinin uyumlu şekilde ilerlemesi bizler için çok önemlidir. Temiz teknolojiler alanında geliştirilecek uluslararası iş birliklerinin hem ekonomik büyümeye hem de çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlayacağını toplantıya katılanlarla paylaştık.”

“Doğu Akdeniz’de enerji konusunun yalnızca hidrokarbon kaynakları üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğini kaydettik. Ayrıca elektrik altyapıları, doğal gaz projeleri, yenilenebilir enerji yatırımları ve enerji koridorlarının da bölgenin geleceğinde belirleyici olacağını paylaştık.”

Önemli toplantıda, KKTC’nin stratejik konumuna dikkat çektiklerini de belirten Amcaoğlu, “bölgesel enerji ağlarında önemli bir yere sahip olabileceğimizi ifade ettik. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de yürüttüğü enerji politikalarının bu açıdan büyük önem taşıdığını vurguladık” dedi.

Bu arada Bakan Amcaoğlu, Türkiye ile enerji, çevre ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında yürütülen iş birliğinin devam edeceğini vurgularken, sıfır atık ve döngüsel ekonomi hedefleri doğrultusunda ortak projelerin hayata geçirilmeye devam edeceğini de söyledi.

Amcaoğlu, açıklamasının sonunda şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti ile et ve tırnak misali çalışmalarımıza devam edeceğiz. İki ülke arasında geliştirilecek projelerin hem çevresel hedeflere hem de bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağını toplantıda ifade ettik. Bir kez daha başta Sayın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, değerli eşleri Sayın Emine Erdoğan, Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır olmak üzere, organizasyonda emeği geçen kurum ve yetkililere teşekkür ederim” dedi.

Print
Yayınlanma tarihi: Haz 7, 2026,
Haber Kategorisi: 2021,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ekim 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
28
“FARKLI BİR ÇOK KONUDA BİRİKMİŞ İŞLER İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

“FARKLI BİR ÇOK KONUDA BİRİKMİŞ İŞLER İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı sorumluluk alanında bulunan tüm konularda birikmiş durumda olan işlerin tamamlanması için çalışma başlattı.

Devamını oku
29301
SİNEK İLACI VE BENZERİ ÜRÜNLER SIKI DENETİME TABİ TUTULMAYA BAŞLANDI

SİNEK İLACI VE BENZERİ ÜRÜNLER SIKI DENETİME TABİ TUTULMAYA BAŞLANDI

Batı Nil virüsü vakalarının Güney Kıbrıs’ın ardından KKTC’de de görülmesi sonrasında özellikle sinek ilacı ve benzeri ürünlerde bazı sıkıntıların yaşandığı yönündeki şikayetler Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na bağlı ekipler tarafından denetlenmeye başladı.

Devamını oku
234
56
“GÜNDELİK SORUNLARIMIZ ELBETTE ÖNEMLİ AMA GELECEĞİ DE İHMAL EDEMEYİZ”

“GÜNDELİK SORUNLARIMIZ ELBETTE ÖNEMLİ AMA GELECEĞİ DE İHMAL EDEMEYİZ”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Antalya’da gerçekleşen IAF Uluslararası Bakanlar ve Parlamenterler Toplantısı’na katıldı.

Devamını oku
7891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678